Naminis vištienos šlaunelių kebabas
Reikalingi produktai:
- 1,6 kg vištienos šlaunelių su oda ir kaulu
- 6 skiltelės trinto česnako
- 100 ml terijakio marinato
- 2 apelsinai
- 100 ml airiško stauto (tamsaus alus)
- lavašas, tortilija ar kitokia duona
- daržovės
- kapotos kalendros
- mėgstami padažai
- 6 mediniai pagaliukai
Kaip gaminti
Aštriu peiliu iš šlaunelių pašaliname kaulus, išpjaustome kremzles, odą paliekame. Kur mėsos daugiau, negiliai kelis kartus įpjauname, kad šlaunelės storis būtų vienodas ir padaliname perpus. Gausime nedidelius plonus vištienos gabaliukus.
Pilame marinatą, sumetame česnaką, išmaišome ir laikome šaltai 4-12 valandų.
Pjauname apelsiną perpus, kišame pagaliukus, kad susidarytų trikampis, mauname pusę vištienos, uždedame apelsino kepurę. Tą patį atliekame su kitu apelsinu ir likusia vištiena.
Kepame netiesioginėje kaitroje 150 laipsnių temperatūroje su trupučiu dūmo 1,5-2 valandas iki 74 laipsnių vidinės vištienos temperatūros. Paskutinį pusvalandį kelis kartus apipurškiame tamsiuoju alumi.
Nupjaustome nuo pagaliukų mėsą arba perpjauname išilgai ir atskiriame iešmelius.
Patiekiame susukę į lavašą ir trumpai paskrudinę grilyje arba valgome nuo iešmelio.
Garnyrui – įvairios daržovės, kalendros, mėgstami padažai.
Skanaus!