Ir dažniausiai būtent dėl lapų ir būtent dėl šio apkepo ar pyrago.
Apie morkų lapų naudą internete rasite labai daug informacijos, tačiau aukštoje temperatūroje žūsta dauguma gerųjų savybių. Lapus apkepuose naudoju tik dėl labai savito, neatspėjamo skonio ir aromato.
Ir dar vienas puikus atradimas – šaldiklyje morkų lapai puikiai išlaiko formą ir skonines savybes, tad jei liko nepanaudotų pirktinių ar doroju savą derlių, supjaustytus lapus beriu į popierinius maišelius ir dedu šaldiklin.
O šiandien – apkepas. Jo stebuklingumas – itin greitai paruošiama tešla. Ką tik iškepusį tiekiu kartu su grietinės ir sviesto padažu, o atvėsusį dedu į šaldytuvą, ir tuomet jis tampa puikiu užkandžiu, vežamės jo į svečius ar prie ežero.
Varškės apkepas su kumpiu ir morkų lapais
Reikės:
- 720 g varškės (4 standartiniai pakeliai po 180 g);
- 4 M dydžio kiaušinių (ar 3 XL);
- 150 g karšto rūkymo kumpio (tiks tiek kiaulienos, tiek paukštienos);
- saujos morkų lapų (6-7 jaunų morkų lapai);
- 0,5 šaukštelio ciberžolės;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 0,5 šaukštelio maltų baltųjų pipirų.
Kaip gaminti
Jokių buitinių prietaisų nereikia, viską gaminu šakute.
Varškę dedu į dubenį, beriu prieskonius ir įmušu kiaušinius ir maišau, kol masė tampa vienalyte.
Kumpį supjaustau kubeliais ir suberiu į tešlą, ten pat suberiu stambiai supjaustytus morkų lapus, įmaišau ir... viskas.
Kepu silikoninėje torto formoje, tad niekuo netepu ar nekloju kepimo popieriumi (kitokiose derėtų), sukrečiu tešlą, išlyginu paviršių ir šaunu į orkaitę.
Nustatau 180 C režimu „viršus – apačia“ ir kepu apie 45 minutes.