Tačiau gaivų ir skanų gėrimą kiekvienas iš mūsų nesunkiai gali pasigaminti ir namuose.
Gegužės 13-ąją minint pasaulinę kokteilių dieną „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi gardžių nealkoholinių kokteilių receptais.
„Sveikesnės mitybos tendencijos atsispindi pirkėjų krepšeliuose.
Jau ne vienerius metus fiksuojame reikšmingai didėjančius gėrimų, iš kurių yra pašalintas alkoholis, paklausos augimą – nealkoholinio alaus, sidro, vyno.
Populiarėja sulčių, izotoniniai, vitaminų gėrimai. Dažnas savo mitybos racioną paįvairina trintų vaisių, uogų ar daržovių kokteiliais“, – teigia B.Baratinskaitė.
Beje, net vietoje įprasto karvės pieno dalis klientų – ir laktozę toleruojantys, ir netoleruojantys – vis dažniau renkasi įvairius pieno gėrimus – sojų, avižų, ryžių, įvairių riešutų.
Populiarumo piką išgyvena kombučia, gėrimas, gerinantis virškinimą, taip pat pasižymintis ir kitomis gerosiomis savybėmis.
Gaivus agurkų punšas
Reikės:
- litro vandens
- litro ledo kubelių
- litro gazuoto saldaus gėrimo, pavyzdžiui, „Sprite“
- litro šviesiųjų vynuogių sulčių
- vieno agurko
- vienos citrinos
„Norėdami paruošti sklidiną indą gaivaus punšo agurkus ir citrinas plonai supjaustykite ir visus išvardintus ingredientus sumaišykite viename inde. Rekomenduojama pasirinkti pakankamai didelį, dar geriau – skaidrų indą. Taip jūsų gėrimas atrodys patrauklesnis akiai“, – dalinasi B.Baratinskaitė.
Nekaltoji „Merė“
Reikės:
- keleto ledo kubelių
- keleto lašų „Tabasco“ padažo
- šiek tiek Vorčesterio padažo
- maltų pipirų pagal skonį
- žiupsnelio druskos ir cukraus
- pomidorų sulčių
- saliero kotelio
„Išvardintų ingredientų prireiks vienam kokteiliui paruošti. Pirmiausia į stiklinę sudėkite ledo kubelius, tuomet įlašinkite šiek tiek „Tabasco“ ir Vorčesterio padažų. Stiklinę užpildykite pomidorų sultimis ir pagal skonį įmaišykite druskos bei cukraus. Patiekite papuošę saliero koteliu“, – patarė maisto gamybos žinovė.
Bananinė „Pinakolada“
Reikės:
- dviejų gerai prinokusių bananų
- puodelio nulupto ir supjaustyto ananaso
- kelių skiltelių ananaso kokteiliui papuošti
- puodelio ananasų sulčių
- pusės puodelio kokosų pieno
- kelių ledo kubelių
„Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananaso sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į taures – turėtų užtekti bent keturioms porcijoms. Gėrimų taures papuoškite ananaso skiltelėmis. Skanaus“, – palinkėjo B.Baratinskaitė.