Kaip žinia, pavasaris ir vasara – salotų metas. Iš anksto paruošę salotų padažą niekada neužtruksite jas gamindami ir visuomet turėsite puikų rezultatą.
Antra – jis puikiai tiks ne tik salotoms, bet ir vištienai ar žuviai marinuoti.
O trečia – jis gali pastovėti net keletą savaičių, tad kartą pasigaminę, visuomet turėsite po ranka pagalbininką, kuris išvaduos iš rūpesčių, kuo užpilti salotas ar užmarinuoti paukštieną.
Ypatingo skonio šiam padažui suteikia baltojo ir raudonojo acto mišinys, česnakai, paprikos, garstyčios, medus ir kiti pagardai.
Itališkas salotų padažas
Reikės:
- 1 puodelio neutralaus skonio augalinio aliejaus;
- 1/4 puodelio baltojo vyno acto;
- 2 v. š. raudonojo vyno acto;
- 1 didelės česnako skiltelės, sutraiškytos;
- 2 v. š. labai smulkiai sukapoto šalotinio svogūno;
- 2 v. š. labai smulkiai sukapotos raudonosios paprikos;
- 2 a. š. Dižono garstyčių;
- 1 a. š. medaus;
- 1 a. š. druskos;
- 1/4 a. š. džiovintų raudonėlių;
- 1/4 a. š. džiovintų mairūnų;
- žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių (arba pagal skonį);
- maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Viską supilkite į stiklainį, uždarykite ir gerai suplakite.
Supilkite į mažesnį stiklainėlį ir laikykite šaldytuve.