O dabar apie skaniausią sriubą pavasarį, žinoma rūgštynių. Šį kartą viriau ją su šonine. Pamėginkit, gal patiks ir jums.
Rūgštynių sriuba su šonine
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
- 4 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 2 saujos rūgštynių;
- 2 kiaušiniai;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapai;
- 70 g rūkytos šoninės;
- 2 l vandens;
- grietinės pagal poreikį.
Kaip gaminti
Kiaušinius išverdame. Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Į sriubą suberiame druską, pipirus, lauro lapus.
Morką supjaustome griežinėliais arba sutarkuojame, svogūną ir česnaką pasmulkiname. Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais.
Į keptuvę suberiame šoninę ir apkepiname, kol ši gražiai apskrus. Tada suberiame pjaustytas daržoves ir pakepiname kelias min. Keptuvės turinį suberiame į puodą.
Verdame apie 15 min., kol bulvės suminkštės.
Rūgštynes supjaustome nedideliais gabalėliais. Kiaušinius nulupame ir taip pat supjaustome. Suberiame į puodą rūgštynes ir kiaušinius. Užkaitiname.
Pilstome į dubenėlius. Gardiname grietine.