Reikės:
- 200 g smidrų;
- 1 jaunos neperaugusios cukinijos;
- 140 g karštai rūkytų dešrelių „Kabanos“;
- 14 vnt. (200 g) šaltai rūkyto kumpio arba šoninės plonai pjaustytų juostelių;
- 1 pakuotės (375 g) šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos;
- sezamų sėklų pabarstyti (nebūtina);
- druskos, pipirų pagal skonį;
- 1 kaušinio.
Kaip gaminti
Smidrus apvirkite 2-3 min., išgriebkite ir perpilkite šaltu vandeniu, jog išliktų traškūs.
Šaldytą sluoksniuotą tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Šoninės juosteles aš dar perjjoviau išilgai, gavosi 28 vnt. Kiekvieną smidrą apsukite plona šoninės juostele, po to apsukite sluoksniuota tešla. Aptepkite kiaušinio plakiniu.
„Kabanos“ dešreles supjaustykite ir apsukite sluoksniuota tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite sezamo sėklų.
Cukiniją supjaustykite pailgais 8-10 cm ilgio gabaliukais. Kiekvieną cukinijos gabaliuką apsukite šoninės juostele. Kas mėgsta sūriau, cukiniją galite pagardinti druska ir pipirais.
Visus paruoštus suktinukus sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių., kol tešla pakils ir gražiai parus.
Skanaus!