Kepsneliai gaunasi labai gardūs, todėl siūlau išbandyti ir paįvairinti savo užkandžių ar pietų, vakarienės meniu. Menkės kepsneliai skanūs ne tik karšti, bet ir atšalę, jie puikiai dera su įvairiausiais padažais.
Skanaus visiems!
Menkės kepsneliai
14 nedidelių kepsnelių reikės:
- 400 g atšildytos arba šviežios menkės filė;
- 2 kiaušinių;
- 1 nedidelio saliero stiebo;
- 1/3 vidutinio dydžio raudonosios paprikos;
- 1 nedidelio svogūno;
- 4 valg. š. kukurūzų krakmolo;
- 3 valg. š. pieno;
- 1 arb. š. džiovintų petražolių
- 0,5 arb. š. druskos;
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų;
- 1/3 arb. š. aitriosios paprikos (arba kitų aštriųjų pipirų);
- saulėgrąžų aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame apie 15 minučių, kol žuvis pradeda trupėti.
Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį).
Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi.
Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dedame po 1 kupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus.
Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!