O aš gaminau jį taip.
Citrininis keksas
Reikės:
- 250 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 4 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 2 šaukštai grietinės (nebūtina);
- 100 ml pieno arba grietinėlės (nebūtina);
- tarkuotos citrinos žievelės;
- pusės citrinos sulčių.
Glajui:
- apie 200 g miltelinio cukraus;
- apie 3 šaukštų citrinos sulčių.
Gaminimas
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki baltumo, aš naudojau plaktuvą. Dėkite šaukštelį vanilės ekstrakto arba 10-15 lašiukų.
Muškite po vieną kiaušinį, gerai išsukite, berkite miltus ir kaskart gerai išsukite. Tuomet dėkite grietinę, supilkite pieną arba grietinėlę, nutarkuokite citrinos žievelę, bet tik geltonąją dalį, įspauskite pusės citrinos sultis.
Tešlą pilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite 180 c įkaitintoje orkaitėje apie valandą arba kol gražiai paruduos.
Glajui sumaišykite miltelinį cukrų su citrinos sultimis ir apipilkite keksą.
Skanaus!