Ukrainietiškus barščius žino, ko gero, net vaikai, bet ar žinote, kad ukrainiečiai vasaros metu gamina žalius barščius?
Tad noriu pasidalinti būtent žalių barščių receptu.
Mano šeimai jie labai patiko, gal net labiau, negu tradiciniai raudoni. Lengvesni, greitai pagaminami, o skanumas...
Ukrainietiški žali barščiai
Reikalingi produktai:
- 2 l vištienos arba daržovių sultinio;
- 3 šaukštai aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 3 bulvės;
- 2-3 saujos špinatų;
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- ryšelis krapų;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų pipirų;
- 120 ml grietinėlės.
Kaip gaminti
Į puodą, kuriame virsime sriubą, sudedame smulkintas bulves, užpilame sultiniu ir verdame. Verdame apie 15 min., kol bulvės suminkštės.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname kubeliais pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Kepiname 5 min. Tuomet sudedame smulkintus špinatus ir patroškiname dar kelias minutes.
Kepintas daržoves sudedame į sultinį su bulvėmis, paverdame 5 min.
Sudedame kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius, smulkintus krapus, pagardiname druska bei pipirais. Supilame grietinėlę, išmaišome ir išjungiame viryklę.
Skanaus.