Reikės (nedideliam indeliui):
- 50 g gražgarsčių;
- 100 g špinatų;
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų moliūgų sėklų;
- 1 šaukšto saulėgrąžų sėklų;
- skiltelės česnako;
- 1 šaukštelio žolelių prieskonių;
- šiek tiek citrinos sulčių;
- druskos pagal skonį (dėjau 1/4 šaukštelio)
- 2 šaukštų mielių dribsnių (nebūtina).
Kaip gaminti
Viską sudedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame iki beveik vientisos masės. Jei ji atrodo nepakankamai šlapia ir sunkiai malasi, įpilame dar šiek tiek aliejaus. Laikome sandariame indelyje šaldytuve.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.