Su svogūnais marinuoti šašlykai: receptas, tapęs tikru atradimu

2020 m. gegužės 3 d. 13:22
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau vien tik su jais. 
Daugiau nuotraukų (1)
Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. 
Tad tai tikrai puikus šašlykų marinavimo būdas. 
Su svogūnais marinuoti šašlykai
Reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės;
  • 4–6 svogūnų;
  • gero žiupsnio juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina);
  • druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Sudedame į dubenį ir maigome juos rankomis, kol išskirs sultis.
Svogūnai suminkštėja, tampa tarsi riebaluoti ir išskiria aliejų. 
Kiaulieną supjaustome apystambiais gabalais. Sumaišome su svogūnais, pabarstome pipirais, prieskoniais. Pamarinuojame porą valandų. 
Prieš kepimą pabarstome druska. 
Mauname ant iešmų ir kepame. 
šašlykaimarinatas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.