Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos.
Tad tai tikrai puikus šašlykų marinavimo būdas.
Su svogūnais marinuoti šašlykai
Reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės;
- 4–6 svogūnų;
- gero žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina);
- druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Sudedame į dubenį ir maigome juos rankomis, kol išskirs sultis.
Svogūnai suminkštėja, tampa tarsi riebaluoti ir išskiria aliejų.
Kiaulieną supjaustome apystambiais gabalais. Sumaišome su svogūnais, pabarstome pipirais, prieskoniais. Pamarinuojame porą valandų.
Prieš kepimą pabarstome druska.
Mauname ant iešmų ir kepame.