Cepelinai buvo labai skanūs. Eilinį kartą įsitikinau, kad virtų bulvių cepelinai man labiau patinka nei tradiciniai.
Pagaminau aš juos gana greitai, pagal sau priimtiną gaminimo būdą.
Kaip greitai išsivirti gardžių cepelinų, skaitykite recepte.
Virtų bulvių cepelinai su varškės įdaru
Reikės:
- 1 kg bulvių (nuluptų),
- 1 kiaušinio,
- 5-6 v. š. krakmolo,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 250 g varškės,
- šaldytų špinatų,
- 1-2 a. š. grietinės,
- žiupsnelio druskos.
Papildomai reikės 2-3 v. š. krakmolo.
Kaip gaminti
Nuskustas bulves pagardinau druska ir išviriau.
Nupyliau vandenį ir bulvių grūstuve sugrūdau į košę.
Į košę įmušiau kiaušinį ir sudėjau krakmolą. Viską gerai išmaišiau (aš tai dariau bulvių grūstuve).
Į varškę sudėjau atitirpintus šaldytus špinatus, grietinę, pagardinau druska ir išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Iš paruoštos bulvių masės dariau paplotėlį, įdėjau varškės įdaro ir suformavau cepeliną (iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 13 cepelinų).
Kiekvieną cepeliną apvoliojau krakmole.
Liko cepelinus išsivirti.
Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu, įpyliau 1 v. š. krakmolo, ištirpinto vandenyje, ir sudėjau cepelinus.
Cepelinams iškilus į paviršių paviriau 8-10 min.
Aš visų cepelinų neviriau – dalį jų užšaldžiau.
Viskas. Cepelinai pagaminti. Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus!