Varškės „Tinginys“ su sutirštintu pienu: niekas neatsisakys pakartoti

2020 m. balandžio 30 d. 09:34
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Kaip savaitgalis be deserto? Šįkart pagaminau varškės tinginį. Šis desertas puikiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio.
Daugiau nuotraukų (2)
Iš recepte nurodytų produktų kiekio varškės „Tinginio“ gaunasi nemažai, tai turėsim kelioms dienoms. 
O dabar dalinuosi receptu.
Varškės „Tinginys“
Reikės:
  • 2 pakelių sausainių (naudojau šviesius ir kakavinius),
  • 2 pakelių varškės (po 180 g),
  • 200 g sviesto,
  • 2,5 v. š. saldaus sutirštinto pieno (apie 0,5 skardinės ).
Kaip gaminti 
Kambario temperatūros sviestą plaktuvu išplakiau iki purumo, sudėjau sutirštintą pieną ir varškę. Viską gerai išmaišiau iki vientisos masės.
Sausainius sulaužiau mažais gabaliukais, įmaišiau į paruoštą masę ir suformavau pailgus varškės „Tinginius“.
Juos įsukau į maistinę plėvelę ir pastačiau stingti į šaldytuvą.
Turėkite šiek tiek kantrybės ir palaukite, kol varškės „Tinginys“ sutvirtės, o tada jau pjaustykite.
Į varškės ir sausainių masę galite dėti razinų, džiovintų spanguolių, riešutų ir pan.
Skanaus!
tinginysreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.