Iš recepte nurodytų produktų kiekio varškės „Tinginio“ gaunasi nemažai, tai turėsim kelioms dienoms.
O dabar dalinuosi receptu.
Varškės „Tinginys“
Reikės:
- 2 pakelių sausainių (naudojau šviesius ir kakavinius),
- 2 pakelių varškės (po 180 g),
- 200 g sviesto,
- 2,5 v. š. saldaus sutirštinto pieno (apie 0,5 skardinės ).
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą plaktuvu išplakiau iki purumo, sudėjau sutirštintą pieną ir varškę. Viską gerai išmaišiau iki vientisos masės.
Sausainius sulaužiau mažais gabaliukais, įmaišiau į paruoštą masę ir suformavau pailgus varškės „Tinginius“.
Juos įsukau į maistinę plėvelę ir pastačiau stingti į šaldytuvą.
Turėkite šiek tiek kantrybės ir palaukite, kol varškės „Tinginys“ sutvirtės, o tada jau pjaustykite.
Į varškės ir sausainių masę galite dėti razinų, džiovintų spanguolių, riešutų ir pan.
Skanaus!