Jei norite, kiaulieną galite pakeisti vištienos file. Taip pat į kepsnelių tešlą papildomai galite įberti mėgstamų prieskonių.
Kepsnelių užtenka maždaug 4 asmenims, tad jeigu jūsų šeimyna didesnė – dvigubinkite porciją.
Beje, tik iškepti kepsneliai yra traškūs, po to suminkštėja. Skanaus!
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
Maždaug 20 kepsnelių reikės:
- 450-500 g kiaulienos;
- 3 kiaušinių;
- 3 valg. š. majonezo;
- 3 valg. š. bulvių arba kukurūzų krakmolo;
- ¾ arb. š. druskos;
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas
Kiaulieną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sumaišome su druska ir pipirais.
Viename dubenyje išplakame kiaušinius su majonezu, tada sudedame krakmolą, maišome, kol nelieka krakmolo gumulėlių. Kiaušinių plakinį užpilame ant kiaulienos ir išmaišome.
Jei turite laiko, galite kiaulieną palikti marinuotis šaldytuve 2 val.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po kupiną 1 valg. š. kiaulienos gabalėlių, suformuojame apvalius kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Po to kepsnelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Patiekiame su mėgstamu garnyru.