Avokadų ir kivių pyragaičiai
Iš nurodyto produktų kiekio išėjo 12 vnt.
Reikės:
- 3 avokadų;
- 3 kivių;
- 140 lazdynų riešutų;
- 8-10 vnt. džiovintų datulių (be kauliukų);
- 80 g kokosų drožlių;
- 3-4 arb. š. natūralaus skysto medaus arba agavų, klevų sirupo;
- pusės žaliosios citrinos sulčių;
- 1 arb. š. žaliosios citrinos tarkuotos žievelės.
Kaip gaminti
Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 min. pastovėti. Po to vandenį nupilkite.
Riešutus, kokoso drožles ir nusunktas datules sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos lipnios masės.
Į popierines keksiukų formeles dėkite po 3-4 arb. šaukštelius susmulkintos masės ir gerai prispauskite prie dugno ir kraštelių.
Į trintuvą sudėkite nuluptą avokadą, medų ar kitą saldiklį, tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, supilkite žaliosios citrinos sultis ir viską sutrinkite iki kreminės konsistencijos.
Gautą kremą supilstykite ant pyragaičių pagrindų ir ant viršaus uždėkite po griežinėlį kivio. Dėkite į šaldymo kamerą.
Kai pyragaičiai sustings, išimkite iš kameros tiek, kiek tuo metu suvalgysite, nuo vis dar sušalusių nuimkite popierinius sijonėlius, palaikykite apie 15 min. kambario temperatūroje ir skanaukite.