Tai yra tirpstantis burnoje desertas, tačiau su tikrai daug cukraus, taigi mėgautis juo reikėtų atsargiai.
Saldėsis „marshmallows“
Reikės:
- 18 g želatinos
- 80 g vandens
- 200 g cukraus
- 130 g invertinio cukraus (jis išlaiko gaminių minkštumą ir purumą)
- 100 g gliukozės sirupo
- 40 vandens
- 40 g grietinėlės
- 80 g invertinio cukraus
- 30 g liofilizuotų aviečių
- miltelinio cukraus
Šokoladiniam gėrimui reikės:
- 400 g pieno
- 200 g juodojo šokolado
- žiupsnelio druskos
- ledukų
Kaip gaminti
Želatinos lakštus sudėti į vandenį ir palikti, kad išbrinktų.
Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su 40 g vandens, cukrumi, invertiniu cukrumi ir gliukozės sirupu ir šiek tiek pavirti.
Į plakimo indą sudėti 80 g invertinio cukraus, trintas liofilizuotas avietes, išbrinkintą želatiną ir karštą masę. Plakti iki standžių, purių, tvirtų putų.
Ant kepimo popieriaus dėti norimos formos konditerinį žiedą. Jei žiedo neturime, galima norimą formą iškloti kepimo popieriumi.
Visą paviršių gausiai apiberti milteliniu cukrumi. Supilti masę ir išlyginti.
Viršų vėl gausiai apiberti milteliniu cukrum, kad neišdžiūtų.
Palikti nakčiai kambario temperatūroje.
Prie skanėsto puikiai tiks šaltas šokoladinis gėrimas. Tereikia pašildyti pieną ir į jį sudėjus šokoladą maišyti, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos. Gėrimą supilti į stiklines su ledukais.
Skanaus!