Aš gaminau šį apkepą, arba pyragą, nes labai viliojo išbandyti. Na ir koks tas skonis? Žinokite – nenuvylė. Puikus patiekalas pusryčiams.
Paprastas ir skanus, o jei dar pasitelktumėte fantaziją – kaskart vis kitoks. Galite dėti uogų, riešutų, smulkintų vaisių, o kartais ir cukatų.
O galite kepti tiesiog paprastai, be nieko.
Lengvas manų apkepas
Reikalingi produktai:
- 1 stiklinė manų kruopų (geriausia smulkių);
- 125 ml kefyro arba pasukų;
- 1 kiaušinis;
- 100 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 1 citrinos sultys ir žievelė;
- 40 g razinų;
- 2 šaukštai miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- sviesto ir džiūvėsėlių arba manų kepimo indui pabarstyti.
Kaip gaminti
Manus užpilame kefyru ir patiekame 30-40 min., kad išbrinktų.
Ištirpiname sviestą.
Kiaušinį išplakame su cukrumi, dedame manus, ištirpintą sviestą ir razinas. Išmaišome.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.
Įspaudžiame citrinos sulčių, sudedame nutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišome.
Kepimo indą ištepame sviestu ir apibarstome manais arba džiūvėsėliais.
Supilame tešlą ir dedame į 175 C orkaitę kepti 40-45 min.