Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su salotomis.
Kepsneliai dar gardesni su padažais. Prie kepsnelių galite paruošti karštą padažą: su šonine, svogūnais ir grietinėle, arba pagaminti majonezo padažą: viename indelyje sumaišykite šiek tiek pomidorų padažo ir majonezo (padažą dar galite pagardinti trintu česnaku).
Į grikių kepsnelius taip pat galite įmaišyti ir cukinijos.
Grikių kepsneliai
Maždaug 20 nedidelių kepsnelių reikės:
- 250 ml nevirtų grikių;
- 2 didelių morkų;
- 1 didelio svogūno;
- 2 kiaušinių;
- 5 valg. š. miltų;
- 2/3 arb. š. druskos;
- 1 arb. š. džiovintų petražolių;
- 0,5 arb. š. juodųjų pipirų;
- 0,5 arb. š. česnako miltelių;
- saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Gaminimas
Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (apie 15 min. nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!