Galiu pridurti, kad tokio parduotuvėje tikrai nenusipirksit, o tuo labiau, kad ir po parduotuves vaikščioti karantino metu nerekomenduojama.
Taigi, gaminkime iš to, ką turite namuose.
Virtas vištienos vyniotinis
Reikės:
- 1 didesnės vištienos krūtinėlės (gali būti ir šlaunelių mėsa),
- morkų,
- svogūnų,
- džiovintų slyvų,
- sviesto ir šlakelio aliejaus
- prieskonių: maltų pipirų, druskos, prieskoninių žolelių, lauro lapų, pipirų
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai.
Kiekvieną gabaliuką apibarsčiau prieskoniais ir padaužiau plaktuku (paploninau).
Keptuvėje svieste ir šlakelyje aliejaus pakepinau burokine trintuve tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus.
Džiovintas slyvas nuplikiau verdančiu vandeniu.
Ant darbastalio paklojau kepimo rankovę, ant viršaus bėriau prieskonių (pipirų, druskos, prieskoninių žolelių) ir sudėjau vištienos gabaliukus vieną šalia kito.
Iš vienos pusės ant vištienos sudėjau kepintas morkas ir džiovintas slyvas. Susukau vyniotinį ir jį perrišau siūlu.
Į puodą su verdančiu vandeniu, pagardintu pipirų žirneliais, druska ir lauro lapais, įdėjau vyniotinį ir viriau apie 35-40 min.
Išvirtą vyniotinį padėjau ant lentelės, paslėgiau ir pastačiau į šaldytuvą nakčiai sutvirtėti.
Vyniotis paruoštas.
Gaunasi tvirtas ir pjaustosi labai gerai.
Skanaus!