O aviečių uogienė suteikia tortui lengvos, gaivios rūgštelės. Tad derinys yra tiesiog pasakiškas.
Žinoma, tortą galite pagardinti bet kokia kita uogiene, nebūtinai aviečių. Čia jau priklauso nuo to, ką mėgstate.
Šis tortas taip pat gali labai dailiai papuošti Jūsų velykinį stalą.
Sūrio tortas su aviečių uogiene
Reikalingi produktai
Sausainių pagrindui:
- 190 g sausainių
- 110 g sviesto
- 2 valg. š. cukraus
Įdarui:
- 680 g kreminio sūrio (pvz.: „Philadelphia“), kambario temperatūros
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 240 ml grietinės
- 1 arb. š. vanilinio cukraus ar vanilės esencijos
- 1 arb. š. smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės
- ¼ arb. š. druskos
Aviečių uogienei:
- 350 g šaldytų ar šviežių aviečių
- 80 ml vandens
- 3 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimas
Jei naudojate šaldytas avietes, jas atitirpinkite. Skysčio nenupilkite.
Sausainių pagrindui sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje. Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių, sumaišykite viename dubenyje su sviestu ir cukrumi.
Kepimo formos dugną (naudojau 23 cm skersmens išardomą formą) išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainių trupinius ir gerai prispauskite prie formos dugno.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Kitame dubenyje išplakite kreminį sūrį su cukrumi, kol gausite vientisą masę. Plakite elektriniu plaktuvu.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir lengvai išplakite. Po to šaukštu ar mentele įmaišykite vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir druską. Užpilkite ant sausainių pagrindo.
Ant apatinių orkaitės grotelių po tortu padėkite kepimo indą su vandeniu.
Tortą kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. (aš kepiau 60 min.). Kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės. Tortas iškepęs, kuomet krašteliai įgauna gražią auksinę spalvą (torto vidus dar bus šiek tiek skystas, tad neperkepkite). Po to tortą ištraukite ir apipjaukite kraštus (kad tortas vėsdamas nesutrūkinėtų). Tortą palikite atvėsti 1-2 valandas kambario temperatūroje, tada nuimkite formos kraštus.
Aviečių uogienė: į mažą puodą supilkite vandenį, kukurūzų krakmolą ir cukrų, gerai išmaišykite. Sudėkite avietes ir virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Užvirusią uogienę virkite 1 minutę nuolat maišydami. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite truputį pravėsti.
Uogienę užpilkite ant atvėsusio torto (jei uogienė dar šilta, palikite atvėsti 20-30 min.) ir dėkite į šaldytuvą. Palikite stingti bent 4 valandas arba pernakt. Skanaus!
Pastaba: įdaro nereikia perplakti, kitaip tortas gali sukristi.