Lengvai ir greitai paruošiamas lavašo ir varškės desertas

2020 m. balandžio 10 d. 10:23
Receptas
Paprasto, bet labai skanaus deserto, paruošiamo iš lavašo, varškės, kiaušinių ir uogų, receptu pasidalijo Centrinio Kauno turgaus prekybininkė Rita. Jis ypač tiks kuklesnei karantino Velykų šventei.
Daugiau nuotraukų (3)
Velykos šiemet bus kitokios. Visas dienas namuose, be svečių, tik su pačiais artimiausiais žmonėmis. Ne vienam kyla klausimas ką ir beruošti, ar apskritai stengtis kai tokia situacija. O gal visai nešvęsti?
Su tokiais klausimais dažnai susiduria ir prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus prekiautojai. 
„Žmonės gana nusivylę, kad viskas taip susiklostė. Tėvai, vaikai atskirti, į svečius nuvažiuoti negalima. Bet mes sakom – šventę pirmiausia rengiam dėl savęs, tai nepergyvenkit. Yra buvę ir blogiau – ir karų ir marų“, – kalbėjo pieno produktais prekiaujanti Rita.
Ji ir kiti prekiautojai patarė, kokius paprastesnius patiekalus pasigaminti. 
„Galima paprastai, bet ne prastai. Kadangi daug desertų, pyragų gaminama su jogurtu ar varške, dažnai klausia manęs kokį lengvesnį desertą pagaminti Velykoms, nes tik savi, svečių nebus.
Turiu labai gerą receptą – labai paprastai ir greitai pagaminamo, bet labai gardaus deserto.
Pirkėjui įdedu varškės ir siunčiu į vaisių ir daržovių skyrių šviežių uogų, taip pat į duonos skyrių – lavašo. Dar reikia kiaušinių. 15 minučių darbo, į orkaitę ir viskas, puikus pyragas garuoja“, – sakė prekiautoja.
Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis
Reikės:
  • lavašo lakšto;
  • 250 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1–2 šaukštų cukraus;
  • apie 50 g mėgstamų uogų;
  • apie 40 gramų graikinių riešutų;
  • keleto lašelių vanilės.
Gaminimas
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o dėl dviejų šaukštų patiekalas bus išties saldus. 
Tada į gautą masę įdėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. 
Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn. 
Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo. 
Skanaus!
desertasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.