Kepta kriaušė su medumi: sveikas desertas, dėl kurio pirštus apsilaižys ir dideli, ir maži

2020 m. balandžio 7 d. 10:50
Receptas
Maisto fotografė Eglė Juzumas dažniausiai ruošia naminius desertus be pridėtinio cukraus. Šiuos skanėstus mėgsta ir ji, ir kovo 11-ąją antrąjį gimtadienį sutikęs sūnus Leonas. 
Daugiau nuotraukų (1)
Jo mama dalijasi keptos kriaušės su medumi ir jogurtu receptu. 
Recepte nurodytas produktų kiekis vienai porcijai, bet galite kepti ir kepkite tikrai daugiau. 
Kepta kriaušė su medumi ir jogurtu 
Reikės: 
  • 1 kriaušės;
  • 1 šaukštelio medaus;
  • 3 šaukštų jogurto;
  • žiupsnelio cinamono;
  • kokosų aliejaus.
Kaip gaminti
Kriaušę nulupkite, perpjaukite pusiau ir išvalykite sėklytes. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį kokosų aliejaus, sudėkite kriaušes perpjauta puse žemyn ir kepkite, kol apskrus ir šiek tiek karamelizuosis.
Kai apskrudusios kriaušės vaizdas tenkins, šaukite į karštą 180C orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių. 
Ar kriaušė iškepusi, galite patikrinti peiliu – peilis turi smigti lengvai. 
Iškeptą kriaušę aptepkite ar apliekite  medumi, jei jis skystas, ir patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite cinamonu.
Ir, jei mėgstate, pagardinkite kepintais riešutais arba granola.
sveikas desertaskriaušė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.