Už receptą dėkojame Akvilei Bumblytei.
Bananų duona
Reikės:
- 245 g miltų
- 75 g cukraus (aš dedu 50 g baltojo, 25 g rudojo)
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio sodos
- 1/2 šaukštelio druskos
- 75 ml aliejaus
- vanilinio cukraus
- cinamono
- 4 maži arba 3 dideli (maždaug 350-400 g) pernokę bananai
- 50 ml migdolų/avižų/sojų/ar kito augalinio pieno, bet tik jeigu tešla per tiršta
Kaip gaminti
Šakute sutriname bananus, sudedame sumaišytus sausus ingredientus, maišant supilame aliejų.
Jei reikia, įpilame augalinio pieno.
Jei reikia, įpilame augalinio pieno.
Tešlą sudedame į šiek tiek aliejumi pateptą kekso formą.
Jei turime likusį bananą, perpjauname ir uždedame ant tešlos kaip papuošimą, ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. arba kol medinis pagaliukas, ištrauktas iš duonos, bus švarus, be tešlos likučių.
Skanaukite šiltą, o atvėsusią galite pašildyti skrudintuve ir valgyti su riešutų sviestu.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.