Bet nenusiminkime ir laukime stebuklo, kada šis košmaras pasibaigs ir mes vėl galėsime būti drauge su savo vaikais, anūkais, tėvais ir draugais, kada pagaliau stos viskas į savo vietas ir bus kaip anksčiau. Tik gal ne taip, kaip anksčiau, o bus dar geriau.
Gal pagaliau suprasime, įsiklausysime, gerbsime ir didesnį dėmesį skirsime vieni kitiems, visiems tiems, kas mums brangiausi, gal po viso šio košmaro mes suprasime, kad ne turtai ir pinigai yra visa ko laimė, o laikas, praleistas kartu su artimaisiais ir brangiausiais žmonėmis. Manau, kad mums visiems tai Dievo rykštė.
Na, o dabar apie desertą, kurį pagaminau šiaip, be jokios progos. Gal jums patiks šis receptas, tad galėsite pasigaminti jį per šventes.
Kefyro ir sulčių desertas
Reikės:
- 600 ml obuolių ir persikų sulčių (tinka ir kitos sultys),
- 600 ml kefyro,
- 2 v. š. cukraus pudros,
- 2 × 25 g želatinos,
- 2 × 10 v. š. vandens.
Kaip gaminti
Želatiną (25 g) išbrinkinau 10 v. š. vandens 10-15 min. ir pakaitinau, kol ištirpo granulytės.
Atvėsintą želatiną supyliau į sultis, išmaišiau ir dalį jų supyliau į formą. Pastačiau stingti į šaldytuvą.
Kefyro sluoksniui granulytes taip pat išbrinkinau (25 g želatinos supyliau į 10 v. š. vandens ir palikau 10-15 min.), pakaitinau iki granulytės ištirps ir atvėsintą supyliau į kefyrą, pagardinau cukraus pudra. Išmaišiau.
Dalį kefyro supyliau ant sustingusio sulčių sluoksnio. Ir vėl pastačiau stingti į šaldytuvą.
Taip sluoksniavau ir likusias sultis bei kefyrą.
Paruoštą desertą palikau šaldytuve per naktį.
Skanaus!