Dažniausiai kepu čeburekus iš plikytos tešlos, bet šįsyk man kaimynė patarė pasigaminti čeburekų pagal jos receptą, kuris jos šeimoje keliauja iš kartos į kartą. Tad susigundžiau ir aš prikepti čeburekų pagal kaimynės receptą.
Ir išties – čeburekai gavosi labai skanūs, viršus traškus, mėsa sultinga, žodžiu – 10 balų.
O dabar dalinuosi receptu.
Čeburekai
Iš recepte nurodytų produktų kiekio pagaminau 14 čeburekų
Tešlai reikės:
- 500 g miltų,
- 250 ml šilto vandens,
- 2 v. š. aliejaus,
- 1 v. š. acto,
- 1 v. š. cukraus,
- 1 a. š. druskos.
Įdarui reikės:
- 250-300 g kiaulienos ar kitokio faršo,
- 50 ml sultinio,
- 1 svogūno,
- džiovintų špinatų ar kt. prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos.
Dar reikės aliejaus čeburekams kepti.
Kaip gaminti
Į dubenį subėriau miltus ir visus kitus tešlai reikalingus produktus, nurodytus recepte. Viską gerai sumaišiau ir užminkiau tešlą (tešla bus minkšta ir elastinga).
Smulkintus svogūnus pakepinau keptuvėje su sviestu ir sudėjau į kiaulienos faršą, tada supyliau sultinį, pagardinau prieskoniais, pipirais, druska ir išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Gaminame čeburekus. Nedidelį tešlos gabaliuką plonai iškočiojau ir dangteliu padariau apskritimus (16 cm skersmens).
Ant kiekvieno apskritimo vienos pusės dėjau įdaro ir kita užlenkiau. Kraštelius užspaudžiau šakute.
Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje, apkepiau iš abiejų pusių.
P. S. Labai, labai skanu, o su sultiniu – tiktas apsivalgymas!