Iki išvykdama atostogų į Kiprą jas gaminau kiekvieną dieną. Tris savaites. Kasdien.
Jos tobulos ir labai paprastos.
Salotos su feta, datulėmis ir pistacijomis
Reikės:
- apie 100 g salotų (aš renkuosi gražgarstes)
- 8–10 datulių
- apie 100 g fetos
- avokado
- kelių saujų sūdytų pistacijų
- kelių v. š. lukštentų kanapių sėklų
- žaliosios citrinos
- alyvuogių aliejaus
- tiršto balzaminio padažo
Kaip gaminti
Datules nuplaukite, supjaustykite smulkesniais gabaliukais.
Fetą susmulkinkite (aš mėgstu patrupinti pirštais), o pistacijas išlukštenkite ir plokščiąja peilio dalimi sutraiškykite iki trupinių.
Avokadą supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Viską sluoksniuokite dubenyje: sauja salotų, šiek tiek fetos, datulių, avokado, pistacijų ir kanapių, tada vėl salotos, feta, datulės, kol baigiasi ingredientai.
Apšlakstykite aliejumi, o jei norite, žaliosios citrinos sultimis ir tirštuoju balzaminiu padažu.