Salotos su feta, datulėmis ir pistacijomis – tokias norisi valgyti kasdien

2020 m. balandžio 2 d. 15:38
Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė
Receptas
Dalijuosi savo receptų skrynelėje per ilgai užsibuvusių salotų receptu.
Daugiau nuotraukų (3)
Iki išvykdama atostogų į Kiprą jas gaminau kiekvieną dieną. Tris savaites. Kasdien.
Jos tobulos ir labai paprastos.
Salotos su feta, datulėmis ir pistacijomis
Reikės:
  • apie 100 g salotų (aš renkuosi gražgarstes)
  • 8–10 datulių
  • apie 100 g fetos
  • avokado
  • kelių saujų sūdytų pistacijų
  • kelių v. š. lukštentų kanapių sėklų
  • žaliosios citrinos
  • alyvuogių aliejaus
  • tiršto balzaminio padažo
Kaip gaminti
Datules nuplaukite, supjaustykite smulkesniais gabaliukais.
Fetą susmulkinkite (aš mėgstu patrupinti pirštais), o pistacijas išlukštenkite ir plokščiąja peilio dalimi sutraiškykite iki trupinių.
Avokadą supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Viską sluoksniuokite dubenyje: sauja salotų, šiek tiek fetos, datulių, avokado, pistacijų ir kanapių, tada vėl salotos, feta, datulės, kol baigiasi ingredientai.
Apšlakstykite aliejumi, o jei norite, žaliosios citrinos sultimis ir tirštuoju balzaminiu padažu.
salotosfeta^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.