Jau turėjom savaitėlę laiko ir iškraustėm, sutvarkėm ir inventorizavom virtuvinių spintelių turinį. Aš, pavyzdžiui, ten turiu visokių dalykų, likusių nuo kalėdinių kepinių. Tai va čia puiki proga juos sunaudoti.
Imam kokius tris-keturis gerokai suvargusius bananus (gerai būtų ne nuo Kalėdų, o prieš kelias dienas ar savaitę pirktus), mušam porą kiaušinių, dedam žemės riešutų sviesto ir šaukštą aliejaus.
Jei nėra žemės riešutų sviesto, keičiam jį paprastu sviestu ar kokosų aliejumi, ar šiaip aliejumi.
Išmaišom į vientisą masę plaktuvu arba šakute. Dedam truputį cinamono ir 2,5 puodelio sausų produktų – aš dedu po pusę puodelio avižų ir grikių dribsnių, kitą masę sudaro linų sėmenys, sezamai, kokosų drožlės, aguonos, malti ir/ar smulkinti riešutai, moliūgų ir saulėgrąžų sėklos, galima dėti džiovintų vaisių ir panašių dalykų.
Viską sumaišome, verčiame į sviestiniu popierium išklotą formą, viršų puošiam bananais arba nepuošiam, dedam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepam apie pusvalandį.
Išimam, palaukiam kol atvės (nes geriau pjaustosi), valgom ir nejaučiam jokio sąžinės graužimo.
Ne, cukraus nereikia visai.
Puikus.
Receptu pasidalijo ušu trenerė Vaiva Žostautė