Sriubą galima papildyti bet kokiais mėsos likučiais – kepta, rūkyta, šonine, dešrelėmis.
Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa
Reikės:
- 1 stiklinės skaldytų žirnių,
- 1 svogūno,
- 1-2 morkų,
- 2-3 bulvių,
- 2,5 l sultinio arba vandens,
- lauro lapų, juodųjų pipirų grūdelių,
- rūkytos šoninės, kumpio, dešrelių ar kitos mėsos,
- baltos duonos (skrebučiams),
- druskos,
- žalumynų,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Užkaiskite puodą, pilkite aliejaus, apkepkite jame kapotus svogūnus ir pjaustytas morkas.
Supilkite sultinį, suberkite žirnius ir virkite virš lėtos ugnies, kol žirniai suminkštės.
Suberkite pjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės. Pagardinkite prieskoniais.
Ilgai verdant bulvės ir žirniai ir taip subyrės, bet jeigu norite, galite sutrinti sriubą.
Keptuvėje paskrudinkite šoninę, dešreles, kumpį (bet kokią mėsą, kokią naudosite).
Į dubenėlius pilkite sriubos, dėkite mėsos, skrebučių, apibarstykite žalumynais ir patiekite.
Sriubą galima pagardinti grietine.