Žirnių sriuba su rūkyta mėsa: soti liks visa šeima

2020 m. kovo 31 d. 11:36
Lrytas.lt
Receptas
Universali ir lengvai paruošiama sriuba – soti liks visa šeima. Jeigu žirnius iš anksto užsimerksite, paruošti sriubą tikrai neužtruksite. 
Daugiau nuotraukų (2)
Sriubą galima papildyti bet kokiais mėsos likučiais – kepta, rūkyta, šonine, dešrelėmis. 
Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa
Reikės:
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių,
  • 1 svogūno, 
  • 1-2 morkų, 
  • 2-3 bulvių,
  • 2,5 l sultinio arba vandens,
  • lauro lapų, juodųjų pipirų grūdelių,
  • rūkytos šoninės, kumpio, dešrelių ar kitos mėsos,
  • baltos duonos (skrebučiams),
  • druskos,
  • žalumynų,
  • aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Užkaiskite puodą, pilkite aliejaus, apkepkite jame kapotus svogūnus ir pjaustytas morkas.
Supilkite sultinį, suberkite žirnius ir virkite virš lėtos ugnies, kol žirniai suminkštės.
Suberkite pjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės. Pagardinkite prieskoniais.
Ilgai verdant bulvės ir žirniai ir taip subyrės, bet jeigu norite, galite sutrinti sriubą.
Keptuvėje paskrudinkite šoninę, dešreles, kumpį (bet kokią mėsą, kokią naudosite). 
Į dubenėlius pilkite sriubos, dėkite mėsos, skrebučių, apibarstykite žalumynais ir patiekite. 
Sriubą galima pagardinti grietine.
žirnių sriubareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.