Arba tai būna vienas iš būdų panaudoti šiek tiek sudžiūvusią duoną, kai nesinori jos išmesti.
Jei tik turiu namuose ruginės šviesios duonos, dažniausiai gaminu šią mišrainę arba kitą skanumyną – keptą duoną su sūriu.
P. S. Šią mišrainę galite gaminti ir be obuolio, bet su obuoliu, bent man asmeniškai, ji daug gaivesnė ir skanesnė.
Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
4 porcijoms reikės:
- 200 g šviesios duonos;
- 2 saujų virtų, smulkių pupelių;
- 1/2 obuolio (geriausia rūgštesnio);
- 100 g „Gouda“ sūrio (galite pakeisti kitu mėgstamu šviesiu sūriu);
- 2,5 valg. š. majonezo;
- 1 valg. š. šviežių, susmulkintų petražolių;
- saulėgrąžų aliejaus kepimui;
- druskos.
Gaminimas
Duoną supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kubelius ir kepame maišydami ant vidutinės ugnies, kol šie gražiai apskrunda. Iškepusius kubelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Palikite atvėsti.
Obuolį nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Sūrį taip pat supjaustome mažais kubeliais.
Obuolį, sūrį, pupeles ir keptą duoną sudedame į vieną dubenį, pagardiname majonezu, petražole ir druska. Išmaišome ir patiekiame.
Šioms salotoms tinka bet kokios mėgstamos smulkios pupelės. Aš naudojau juodąsias.