Iš to, kas liko spintelėse, iškepė nepaprasto skonio blynus „Baghrir“ – marokietiški tūkstančio skylučių blynai

2020 m. kovo 26 d. 08:07
Receptas
Nuo karantino paskelbimo sąžiningai su sūnumi laikėmės saviizoliacijos ir po parduotuves nevaikštinėjome. Daugiau nei savaitę kuo puikiausiai išsivertėme su jau turimais produktais ir spintelių turiniu.
Daugiau nuotraukų (5)
Tiesą pasakius, iš bėdos išsiverstume ir antrą. Tačiau tam tikrų produktų jau pristinga ir tenka labiau pasukti galvą.
Taigi... Sūnus pusryčiams pageidauja blynų, bet avižiniai atsibodo. Nukėblinusi prie virtuvės spintelės supratau, kad speltų miltų turiu tik keletą šaukštų. Ir tuomet akys užkliuvo už manų kruopų.
Maroke lankiausi prieš 10 metų ir iš ten parsivežiau tenykštės virtuvės šeimininkės marokietiškų blynų receptą, kuris ir išgelbėjo šio ryto pusryčius.
Iš tiesų visko dedu „iš akies“, ir receptą esu adaptavusi savo skoniui.
Jums reikės:
  • Pusės puodelio speltų miltų (gali būti ir kvietiniai)
  • Beveik pilno puodelio manų kruopų
  • Kiaušinio (originaliai dedami tik kiaušinio tryniai, tuomet du)
  • Pusės šaukštelio sausų mielių
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • Šaukšto rudojo cukraus
  • Poros šaukštų gero alyvuogių aliejaus
  • Karšto vandens
Visus birius produktus išmaišykite viename dubenyje. Maroke, pamenu, šeimininkė viską, išskyrus cukrų, sijojo, tačiau aš to šį kartą nedariau.
Į birius produktus įmuškite ir įmaišykite kiaušinį, aliejų, pilkite karštą vandenį, kol gausite skystoką, vos tirštesnę nei lietinių tešlą. Palaikius bent pusvalandį šiltai, gausite ją dar puresnę, bet aš šį kartą skubėjau, tad tešla pastovėjo kokias 10 minučių.
Įkaitiname keptuvę, pilame šiek tiek kepimo aliejaus arba kepame ant lydyto sviesto. Formuojame arba mažyčius blynukus, kaip šį kartą dariau aš, arba kaip marokiečiai – didžiulius it lietinius, per visą keptuvę.
Įpylus tešlą netrukus pamatysite ryškėjančias skylutes. Šiuos ažūrinius blynus marokiečiai kepa tik iš vienos pusės, bet aš apkepu iš abiejų, nes man taip skaniau.
Valgyti galima su lydytu sviestu ir sirupu. Maroke, pamenu, juos valgiau su truputį karstelėjusiu, bet saldžiu tyro alyvuogių aliejaus ir medaus padažu. Skystas padažas puikiai užpildo visas blyno skylutes ir juos valgyti tampa tikras malonumas!
Marokas^Instantblyneliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.