Bet radau išeitį. Kadangi turiu prisipirkusi visagrūdžių miltų, paieškojusi internete viename sveikatos puslapyje radau visai gerą duonos be raugo receptą.
Ir ką – po gero pusvalandžio duonelę traukiau iš orkaitės.
Jau netrukus, duonelei kiek atvėsus, pagaminau sau ir vyrui sumuštinukus su sviestu ir česnaku. Pajuokavome – gal tai padės pabėgti nuo visų virusų.
Duonelė minkšta ir gardi, o kokie gardūs sumuštinukai su sviestu, kumpiu, sūriu! O su lašinukais – iš viso nuostabu.
Tikrai kepsiu dar ne kartą.
O dabar prie recepto.
Visagrūdžių miltų duona be raugo
Reikės:
- 500 g visagrūdžių miltų,
- 400 ml kefyro,
- 50 g duonos sėklų mišinio,
- sezamų sėklų,
- 0,5 a. š. druskos.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišiau miltus ir duonos sėklų mišinį, supyliau kefyrą, pagardinau druska ir užminkiau tešlą.
Iš tešlos suformavau duonelę, viršų apibarsčiau sezamo sėklomis.
Į kepimo formą, paklojusi kepimo popierių, padėjau duonelę ir kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 35 min.
Skanaus!