Bulvinės bandutės
Reikės:
- 1 kg bulvių;
- bulvių krakmolo - tiek, kad sudarytų 1/4 dalį bulvių masės;
- 1 kiaušinio trynio;
- druskos.
Kaip gaminti
Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves.
Išvirtas bulves sugrūskite arba atvėsusias sumalkite.
Tada padalinkite atvėsusią bulvių masę į keturias dalis. Vieną dalį išimkite (uždėkite ant likusių bulvių), likusią tuščią vietą užpildykite krakmolu, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis.
Pasūdykite, dėkite trynį ir gerai išminkykite.
Iš bulvių masės formuokite mažus rutuliukus, jų viduryje išspauskite duobutę ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite, kol iškils į viršų, 3-4 min.
Valgykite su mėgstamu padažu.
Aš patiekiau su spirgučių padažu.
Reikės:
- rūkytų lašinukų;
- svogūno;
- grietinėlės;
- šviežių krapų;
- druskos.
Smulkiai supjaustykite svogūną, lašinukus ir apkepinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus krapus, įberkite žiupsnelį druskos.
Skanaus!