Bulvinės bandutės su spirgučių padažu: pasiilgusiems ko nors paprasto ir gardaus

2020 m. kovo 23 d. 15:47
„Rasos virtuvės užrašai“
Receptas
Bulvių mėgėjams – paprasto ir lengvai pagaminamo patiekalo receptas. 
Daugiau nuotraukų (3)
Bulvinės bandutės
Reikės:
  • 1 kg bulvių;
  • bulvių krakmolo - tiek, kad sudarytų 1/4 dalį bulvių masės;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • druskos.
Kaip gaminti
Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves.
Išvirtas bulves sugrūskite arba atvėsusias sumalkite.
Tada padalinkite atvėsusią bulvių masę į keturias dalis. Vieną dalį išimkite (uždėkite ant likusių bulvių), likusią tuščią vietą užpildykite krakmolu, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis.
Pasūdykite, dėkite trynį ir gerai išminkykite.
Iš bulvių masės formuokite mažus rutuliukus, jų viduryje išspauskite duobutę ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite, kol iškils į viršų, 3-4 min.
Valgykite su mėgstamu padažu.
Aš patiekiau su spirgučių padažu.
Reikės:
  • rūkytų lašinukų;
  • svogūno;
  • grietinėlės;
  • šviežių krapų;
  • druskos.
Smulkiai supjaustykite svogūną, lašinukus ir apkepinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus krapus, įberkite žiupsnelį druskos.
Skanaus!
bulvių patiekalaiBulvės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.