Pakelis sausų mielių ir šaukštas cukraus užpilami stikline šilto vandens, suburbuliuoja po kokių 10 min., keliauja į 0,5 kg miltų, pridedam šaukščiuką druskos.
Tada minkom bent 10-15 min., intensyviai, kad imtų šilti rankų raumenys ir į procesą pradėtų įsijunginėti pilvo presas (jei minko vyrai, rekomenduočiau normą bent jau dvigubinti).
Išminkyta tešla šiltai užklojama, virėja eina valandėlei pietų miego su katėm (geriausia kepimo dalis), tada atsikelia, penkiasdešimtą kartą šiandien švariai nusiplauna rankas, dalina tešlą į 10 dalių, susuka rutuliukus, padaro juose skyles, palieka dar pakilt.
Per tą laiką puode užverda vanduo, dedam pakilusius beigeliukus (po nedaug), minutę verdam, apverčiam, dar minutę verdam.
Ištraukiam, nuvarvinam, dedam skardon, kiaušinio plakiniu tepam, apibarstom aguonomis, sezamais, bet kuom ar niekuo. Kepam, kol gražūs bus.
Valgom karštus arba šaltus, su priedais arba be jų!
Užsiėmimo visam vakarui!
Receptu pasidalijo ušu trenerė Vaiva Žostautė