Pagrindą ruošiau tokį įdomesnį, sveikesnį – iš datulių ir kokosų drožlių, bet galite daryti pagrindą ir iš pirktinių sausainių.
Naudojau 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.
Nekeptas varškės tortas su juodųjų serbentų uogiene
Pagrindui reikės:
- 110 g datulių be kauliukų;
- 100 g kokosų drožlių.
Varškės sluoksniui reikės:
- 250 g varškės 9 proc. riebumo;
- 300 g grietinės 15 proc. riebumo;
- 250 g juodųjų serbentų uogienės;
- 20 g želatinos;
- 150 ml vandens želatinai išbrinkti.
Kaip gaminti
Pagrindas. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. pastovėti, kad suminkštėtų ir išbrinktų.
Po to nukoškite.
Į maisto smulkintuvą sudėkite datules su kokosų drožlėmis ir sumalkite, kol gausite vientisą masę.
Išklokite pergamentiniu popieriumi torto nusegamais kraštais formos dugną, sudėkite sutrintas datules su kokosų drožlėmis ir prispauskite prie dugno.
Varškės sluoksnis. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
Į trintuvą sudėkite varškę, grietinę, uogienę ir viską sutrinkite iki purios masės. Tada supilkite ištirpintą atvėsusią želatiną ir dar kartą viską gerai sutrinkite.
Supilkite masę ant paruošto pagrindo ir statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausia per naktį.
Skanaus!