Skonis bus toks pat, kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireiks dvigubai mažiau laiko ir pastangų.
Idealus receptas visiems tinginėliams!
Tinginių balandėliai keptuvėje
5 porcijoms reikės:
- 500 g jautienos ir kiaulienos faršo
- 100 g virtų ryžių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 0,5 nedidelio kopūsto
- 200 ml vandens
- 3 valg. š. sutrintų konservuotų pomidorų (be sėklyčių ir odelių)
- 3 valg. š. grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 2 valg. š. grietinės
- 1 arb. š. žolelių prieskonių mišinio maltai mėsai
- 2/3 arb. š. druskos
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Viename dubenyje sumaišome faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais ir žolelių prieskoniais maltai mėsai.
Nulupame svogūną ir morkas. Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame stambia tarka. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
Į didelę keptuvę pirmiausia dedame sluoksnį svogūnų, ant jo – sluoksnį morkų, ant jų sudedame susmulkintus kopūstus. Viską užpilame 100 ml vandens.
Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius, sudedame ant kopūstų.
Viename dubenėlyje sumaišome 100 ml vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Šiuo mišiniu užpilame kukulius, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės silpnesnės ugnies 30 min., po to kukulius apverčiame ir troškiname dar 30 min. Papildomai daržoves galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais pagal skonį.
Nebijokite, kad daržovių su kukuliais gali atrodyti labai daug keptuvėje, pabaigoje daržovės suminkštės, jų sumažės trečdaliu.
Tinginių balandėliai gardūs ir vieni, bet taip pat labai skanu su virtomis bulvėmis ar duona.
Pastaba: jei neturite konservuotų sutrintų pomidorų, juos galite pakeisti natūraliu pomidorų padažu arba kečupu.