Nesunokusių bananų duona be miltų

2020 m. kovo 16 d. 08:24
Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė
Receptas
Mes perkame kuo žalesnius bananus dėl labai paprastų priežasčių. Tokiuose bananuose daug pektinų ir atsparaus krakmolo, kuris jiems nokstant virsta cukrumi.
Daugiau nuotraukų (2)
Apie cukraus žalą organizmui neverta net kalbėti, tačiau ar visada krakmolas yra toks blogis, kaip esame pratę manyti?
Retai kalbama, kad, priklausomai nuo produkto apdorojimo arba, kaip šiuo atveju – sunokimo, jame esantis krakmolas gali būti virškinamas arba ne. Virškinimui atsparus krakmolas veikia organizmą panašiai kaip skaidulos, todėl yra ypač naudingas žarnynui.
Be to, dėl vitamino E reguliarus bananų valgymas stabdo senatvės požymius, didina odos stangrumą ir yra gera profilaktikos priemonė nuo raukšlių. Vitaminas PP vaidina didelį vaidmenį medžiagų apykaitos procesuose.
Bananuose gausu B grupės vitaminų, tad jie gerina protinę veiklą ir stiprina nervų sistemą. Be to, bananuose yra kalio, kalcio, magnio, fosforo, natrio, šiek tiek geležies.
Nesunokusių bananų duona be kvietinių miltų
Reikės:
  • 4 nesunokusių bananų kuo žalesne žieve
  • 2 kiaušinių
  • 200–250 g datulių
  • 100 g migdolų miltų
  • 1 a. š. sodos
  • 150 g mėgstamų riešutų
  • kelių lašų vanilės esencijos
  • 1 a. š. cinamono
  • žiupsnio druskos
Riešutus nuplaukite ir užmerkite vandenyje su soda. Po 10–15 min. nuvarvinkite, vėl nuplaukite, paskleiskite ant rankšluosčio, kad išdžiūtų.
Datules nuplaukite ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų. Palikite bent 10 min., kad suminkštėtų, jei galite – kelioms valandoms. Kiek įmanoma pašalinkite žieveles – bus minkštesnis kepinys. Sutrinkite trintuvu.
Į datulių masę sudėkite gabalėliais sulaužytus bananus, įlašinkite vanilės ir sutrinkite trintuvu.
Išplakite kiaušinius, sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
Migdolų miltus sumaišykite su soda, cinamonu ir dėkite į tešlą, išmaišykite, kad taptų vientisa, bet nepermaišykite.
Suberkite riešutus, paskutinį kartą permaišykite ir sukrėskite į duonos kepimo formelę. Prieš tai ją galite įtrinti aliejumi, dugną iškloti kepimo popieriumi (mėgstu šį triuką, nes nuo kepimo formos kraštų atskirti kepinį galima peiliu, o štai nuo dugno – sudėtingiau).
Pašaukite į 160 laipsnių orkaitę įjungę vėjelio funkciją ir kepkite apie 50 min.
Pyragas nebus labai kietas. Kai iškeps, praverkite šiek tiek orkaitės dureles ir palikite jį atvėsti.
bananų duonareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.