Ir galiu pasakyti: ta „madinga“ vištiena verta pačių didžiausių pagyrų. Šiame patiekale susipina ir saldumas, ir aštrumas. Žinoma, priklauso ir nuo mango kokybės, bet jei turite skanų, minkštą mangą, pirmyn į virtuvę.
Man šis patiekalas prilygsta restoraniniam maistui, tad kodėl gi neatidarius restorano namuose nors vienam vakarui?
Vištienos troškinys su mangais
Reikalingi produktai:
- 2 nedideli mangai;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 1 Chalapos paprika;
- 1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero;
- 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių;
- 1 šaukštas aštraus padažo;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį pipirų;
- 500 g vištienos krūtinėlės (galima keisti šlaunelių mėsa);
- 1 šaukštas sezamų aliejaus;
- 1-2 šaukštai krakmolo;
- 2 šaukštai sojų padažo;
- 150 g šviežių žirnelių ankščių(nebūtina);
- 2 šaukštai medaus;
- sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Visų pirma susipjaustome nuluptus mangus nedideliais gabaliukais, svogūną ir Chalapos papriką susmulkiname ir viską dedame į dubenį.
Sudedame tarkuotą imbierą, aštrų padažą, supilame žaliųjų citrinų sultis ir pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol prireiks.
Žirnių ankštis išverdame sūdytame vandenyje (2-3 min.) ir perliejame lediniu vandeniu.
Į dubenį dedame vieno kąsnio gabaliukais pjaustytą vištieną, sezamų aliejų, krakmolą, vieną šaukštą sojų padažo. Viską gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10 min.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir sudedame vištienos gabaliukus. Kepiname ant stiprios kaitros, kol vištiena apskrus ir iškeps. Sudedame žirnių ankštis, paruoštą mangų padažą, pilame sojų padažą, dedame medų ir maišant kepiname apie 5 min. Užberiame sezamo sėklų.
Tiekiame su norimu garnyru.