Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba su krevetėmis
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 800 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 2 svogūnai;
- 1 l daržovių sultinio;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g maskarponės sūrio;
- 8 tigrinės krevetės;
- šlakelis aliejaus;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- 30 g sviesto.
Kaip gaminti
Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.
Sudedame į puodą svogūnus, žirnelius. Užpilame sultiniu ir paverdame, kol žirneliai suminkštės, apie 10–15 min. Sriubą pagardiname druska, pipirais, maskarponės sūriu. Sutriname maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame česnako skiltelę ir sudedame krevetes. Pakepiname po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
Sriubą pilame į dubenėlius, apibarstome žirneliais ir dedame po kelias krevetes.