Lengva ir pavasariška žaliųjų žirnelių sriuba su krevetėmis

2020 m. kovo 9 d. 14:15
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Žalia žalia, kur dairais. Sriuba, kvepianti tikru pavasariu – kad tik ta saulė daugiau mums šviestų, o tada ir nuotaikos, manau, būtų puikios. Taip norisi nusimesti šiltus drabužius į šoną ir eiti į parką gaudyti tų šiltų saulės spindulių.
Daugiau nuotraukų (2)
Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba su krevetėmis
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
  • 800 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 2 svogūnai;
  • 1 l daržovių sultinio;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g maskarponės sūrio;
  • 8 tigrinės krevetės;
  • šlakelis aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis pipirų;
  • 30 g sviesto.
Kaip gaminti
Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės. 
Sudedame į puodą svogūnus, žirnelius. Užpilame sultiniu ir paverdame, kol žirneliai suminkštės, apie 10–15 min. Sriubą pagardiname druska, pipirais, maskarponės sūriu. Sutriname maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos. 
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame česnako skiltelę ir sudedame krevetes. Pakepiname po kelias minutes iš kiekvienos pusės. 
Sriubą pilame į dubenėlius, apibarstome žirneliais ir dedame po kelias krevetes.
sriubažirneliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.