Jogurtinis varškės tortas su persikais – lengvas, gaivus ir labai gardus

2020 m. kovo 6 d. 13:10
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Visai čia pat – pirmoji pavasario šventė, skirta mums, moterims. Šia proga noriu su jumis pasidalinti jogurtinio varškės torto receptu, kuris išties lengvos tekstūros, gaivus ir labai gardus.
Daugiau nuotraukų (3)
Taigi – gaminkite ir lepinkite savo artimus žmones, kurie sveikins jus su pirmąja pavasario švente.
Beje, šis tortas tiks bet kokia proga – orams šylant dažniausiai norisi gaivių tortų, ar ne? 
Jogurtinis varškės tortas su persikais
Reikės (21 cm skersmens torto formai)
Biskvitui:
  • 2 kiaušinių,
  • 60 g cukraus,
  • 40 g miltų,
  • 15 g kakavos,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
Jogurtiniam varškės sluoksniui:
  • 400 g kreminės varškės (naudojau vanilinio skonio),
  • 400 ml jogurto (naudojau abrikosų ir mangų skonio),
  • konservuotų persikų (didelės skardinės),
  • citrinos sulčių (nebūtina),
  • 20 g želatinos + 8 v. š. vandens
Papildomai reikės 1 pakelio persikų skonio želės
Kaip gaminti
Biskvitas. Kiaušinio baltymus išplakiau iki standžių putų.
Trynius išplakiau su cukrumi ir atsargiai įmaišiau baltymus.
Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakavą. Išmaišiau.
Tortinę išklojau kepimo popieriumi ir supyliau biskvitinę masę.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 min.
Jogurto ir varškės sluoksnis. Želatiną brinkinau vėsiame virintame vandenyje apie 10-15 min.
Išbrinkusią želatiną pakaitinau, kol granulytės visiškai ištirpo.
Varškę sumaišiau su jogurtu.
Atvėsintą želatiną supyliau į varškės ir jogurto masę, sudėjau smulkiai pjaustytus persikus ir išmaišiau.
Į masę įspaudžiau citrinos sulčių pagal skonį.
5-6 persikų puseles pasilikau torto viršui, želės sluoksniui papuošti.
Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito supyliau jogurtinę varškės masę ir pastačiau į šaldytuvą stingti.
Kol stingo jogurtinis varškės sluoksnis, pasiruošiau želę (pagal instrukciją, tik vandens pyliau 250 ml).
Supjausčiau persikus.
Kai masė šiek tiek sustingo, sudėjau pjaustytus persikus (galima naudoti ir kitus vaisius ar uogas), užpyliau paruoštos želės.
Kad vaisių gabaliukai neiškiltų į paviršių ar kitaip nejudėtų, želatinos pirmąsyk pilkite tik vos vos, kad apsemtų ir padėkite į šaldytuvą.
Kai želė sustings, drąsiai supilkite likusią paruoštą želę.
O kad torto šonai būtų gražūs, tortinės šonus išklokite acetatine juosta.
Štai ir viskas. Liko laukti, kol tortas sustings ir galėtumėte jį ragauti.
Skanaus!
tortasvarškės tortas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.