Tiems, kam šis plovo receptas nepriimtinas, nesivarginkite toliau skaityti recepto. Receptas skirtas tiems, kas mėgsta ir valgo plovą su kiauliena.
Plovas gavosi labai labai skanus, kvapnus ir birus.
Orkaitėje keptas plovas su kiauliena
Reikės:
- maždaug 1 kg kiaulienos sprandinės,
- 500 g ryžių,
- 3-4 morkų,
- 2-3 svogūnų,
- 1-2 česnako galvų,
- aliejaus kepti.
Prieskonių:
- kiaulienos prieskonių,
- kaukazietiškų prieskonių,
- maltos saldžiosios paprikos,
- lauro lapų,
- pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
Mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais ir apkepiau keptuvėje aliejuje iki gražiai apskrudo. Mėsą sudėjau į indą, kuriame kepiau plovą.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir juostelėmis pjaustytas (bet netarkuotas!) morkas.
Virtuvėje pasklido nerealus kvapas!
Apkeptas daržoves sudėjau į puodą ant mėsos.
Ryžius nuploviau po tekančiu vandeniu, prieš tai juos pabrinkinusi apie pusvalandį ir sudėjau į puodą, tolygiai paskirstydama juos ant mėsos.
Nuplautą, bet neluptą česnako galvutę ir lauro lapelius sudėjau į puodą ant ryžių, pagardinau druska.
Į puodą pyliau tiek virinto vandens, kad apsemtų ryžius ir dar būtų per porą centimetrų virš ryžių.
Puodą uždengiau dangčiu ir kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje valandą.
Skanaus!