Saldžios bulvės gal ir skamba keistokai, bet, patikėkit, jos nuostabiai tinka desertuose, rašoma tinklaraštyje „Follow your spoon“.
Natūraliai saldus bananinis pyragas su kakaviniu saldžiųjų bulvių kremu
Reikės:
- 1 puodelio šviesių speltų miltų
- 1 puodelio visgrūdžių speltų miltų
- 3 šaukštelių kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 1 puodelio augalinio pieno
- 8 minkštų datulių
- 3 bananų
- 1/3 puodelio kokosų aliejaus
- 2 šaukštų maltų linų sėmenų + 1/3 puodelio šilto vandens
Kremui:
- 2 vidutinio dydžio saldžių bulvių (apie 300 g)
- 1/4 puodelio kakavos
- 2 šaukštų riešutų sviesto
- 3 šaukštų datulių sirupo
- 4-5 šaukštų augalinio pieno
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir atidedame į šoną.
1 bananą sutriname šakute, o kitus supjaustome kubeliais.
Datules suplakame su augaliniu pienu iki vientisos masės. Ją supilame į dubenį su miltais, taip pat ištirpintą kokosų aliejų, sutrintą bananą ir išbrinkusius linų sėmenis, viską gerai išmaišome.
Į tešlą įmaišome supjaustytus bananus.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 37-40 min.
Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti.
Pasigaminame kremą – bulves nuskutame, supjaustome ir išverdame, paliekame atvėsti.
Tuomet jas su likusiais ingredientais sumalame kombainu ir tepame ant pyrago.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.