Tačiau man jie vis tiek be galo patiko, be to, tokį kepinį ir vaikui gera duoti.
Migdolų miltų riestainiai
Reikės:
• 3 stiklinių migdolų miltų
• 1 stiklinės tapijokos arba kukurūzų krakmolo (dar prireiks kelių papildomų šaukštų minkymui)
• 2 a. š. kepimo miltelių
• 2 a. š. druskos (dar reikės gero žiupsnio įberti į verdantį vandenį)
• 2 v. š. baltojo vynuogių acto
• kokio nors saldiklio, jeigu norisi saldžiau
• kiaušinio
• apibarstyti – sėklų: sėmenų, sezamų, aguonų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Puode užvirkite vandenį. Prieš jam pradedant kunkuliuoti nusemkite pusę stiklinės. Įberkite druskos.
Išmaišykite visus sausuosius ingredientus: migdolų miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską.
Nusemtą vandenį sumaišykite su actu ir įpilkite į dubenį su sausais ingredientais.
Išminkykite tešlą, jeigu reikia, papildomai dėkite krakmolo. Tešla turi nelipti prie rankų.
Padalinkite tešlą į 12 dalių: pirmiausia per pusę, tada – dar per pusę ir tada kiekvieną gabaliuką į tris dalis.
Susukite į kamuoliuką, suformuokite apskritimą, suplokite tarp delnų, pradurkite skylutę pirštu arba pagaliuku (aš naudojau valgymo lazdelę).
Išrikiuokite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi.
Po keletą riestainėlių įleiskite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite, kol iškils, – apie minutę. Ištraukite šakute ir išdėliokite ant skardos.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
Suplakite kiaušinį, ištraukite riestainius, aptepkite plakiniu. Apibarstykite sėklomis.
Pašaukite atgal, tik jau į 215 laipsnių orkaitę, ir kepkite dar 5–10 minučių.