Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 150 g šalto sviesto;
- 190 g miltų;
- 90 g cukraus;
- 1 arb. š. vanilinio cukraus;
- 150 g lazdynų arba migdolų riešutų.
Įdarui:
- 250 g maskarponės;
- 180 g varškės;
- 2 kiaušinių;
- 90 g cukraus;
- 1 arb. š. vanilinio cukraus;
- pusės citrinos žievelės;
- citrinos sulčių, išspaustų iš pusės citrinos;
- 4–5 obuolių;
- 2 saujų spanguolių (nebūtinai).
Kaip gaminti
Riešutus smulkiai sukapokite peiliu (bet ne iki miltų).
Į dubenį suberkite persijotus miltus, cukrų, vanilinį cukrų, smulkintus riešutus, sudėkite supjaustytą gabaliukais sviestą ir viską gerai patrinkite pirštais, kol masė taps panaši į trupinius.
Kepimo formą išklokite kepimo popierių, įdėkite 2/3 tešlos ir tolygiai pirštais tešlą išlyginkite ir suspauskite.
Likusią tešlą įdėkite į šaldytuvą, tai bus trupinių sluoksniui.
Pagrindą kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10 min.
Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą.
Į dubenį sudėkite maskarponę, varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
Į masę įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
Ant iškepusio pagrindo supilkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolių skilteles ir spanguoles. Apibarstykite likusiais trupiniais.
Kepkite 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus apskrus.
Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.
Skanaus!