Kepta karka: traški odelė ir nuo kaulo byranti mėsa

2020 m. vasario 28 d. 15:06
Lrytas.lt
Receptas
Karka – puiki idėja savaitgalio pietums. Jos receptą pasiūlė laidos „Gardu gardu“ vedėjas šefas Gianas Luca Demarco.
Daugiau nuotraukų (3)
Praėjusio šeštadienio laidoje jis mokė, kaip iškepti labai aromatingą karką traškia odele.
Tai nuostabus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Tik kepimas užtrunka ilgiau, tačiau ko nepadarysi dėl nuo kaulo byrančios minkštos mėsos.
Karka su daržovėmis
Reikės:
  • 800-1000 g kiaulienos karkos
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 rozmarino šakelių
  • 1 šalavijo šakelės
  • kiaulienos prieskonių
  • 1 kg bulvių
Kaip gaminti
Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje apskrudinkite kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.
Stambiai supjaustykite morką bei saliero stiebus, susmulkinkite svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninkite daržoves rozmarinais bei šalavijais, o karką apibarstykite kiaulienos prieskoniais.
Užpilkite raudonojo sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinkite.
Karką su daržovėmis ir bulves dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 min. (konvekciniu režimu).
Jei kepant naudojate termometrą, kepkite, kol mėsos temperatūra pasieks 87 C.
karkareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.