Paruošiama visiškai paprastai, o skonis – 10 balų.
Galite rinktis bet kurias kitas vištienos dalis, tik jei jos mažesnės, kepkite šiek tiek trumpiau.
Amerikietiškai paruošta traški vištiena
6 porcijoms reikės:
- 12 vištų blauzdelių
Marinatui:
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 2 arb. š. Kajeno arba aitriosios paprikos miltelių
- 2 arb. š. svogūnų miltelių arba granulių
- 2 arb. š. česnakų miltelių arba granulių
- 4 arb. š. druskos
- 2 arb. š. juodųjų pipirų
- 375 ml pasukų
- 4 valg. š. mėgstamo aštraus skysto padažo
Kepti reikės:
- apie 300 ml miltų
- 1 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. baltųjų pipirų
- saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti
Blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Marinatui skirtus sausus ingredientus sumaišome inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai. Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, palikite marinuotis bent kelioms valandoms.
Viename dubenyje sumaišome miltus su druska ir pipirais.
Vištos blauzdeles išimame iš marinato, sudedame į kiaurasamtį nuvarvėti.
Įkaitiname apie 500 ml aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies (jeigu keptuvė didesnė, pilkite daugiau aliejaus).
Blauzdeles apvoliojame miltuose, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratome, kad kepant nesviltų keptuvėje.
Blauzdeles po kelias dedame į keptuvę (į gerai įkaitusį aliejų), kepame ant vidutinės ugnies apie 5-6 min. vieną pusę ir tiek pat laiko – kitą pusę, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus.
Iškepusias blauzdeles dedame ant popierinio rankšluosčio, paliekame kelias minutes truputį atvėsti ir iškart patiekiame. Skanaus!