- šviežios bulvytės
- rakletės (raclette) sūris;
- svogūnas;
- česnakas;
- aliejus;
- laiškiniai česnakai;
- rozmarinai;
- druska.
Kaip gaminti
Smulkiai pasipjaustome svogūno ir česnako, apkepiname aliejuje.
Šį kartą išbandžiau ir man labai patiko saulėgrąžų aliejus su lydytu sviestu. Jei turėsite galimybę nusipirkti, būtinai išbandykite – idealus kepimui.
Kepintus svogūnus ir česnakus atidedame. Keptuvėje keliuose šaukštuose aliejaus apskrudiname bulvytes.
Kepame vartydami apie 10 minučių tiesiogiai virš žarijų su rozmarino šakelėmis, pagardiname druska.
Rozmariną išimame, sudedame svogūnus ir česnakus, išmaišome ir toliau kepame netiesioginėje kaitroje uždaroje kepsninėje 180°C temperatūroje apie 20 min.
Kitoje keptuvėje tuo metu išlydome sūrį.
Bulvytes krauname į didelį dubenį, pilame ant viršaus kalną sūrio ir gausiai apibarstome smulkintais laiškiniais česnakais.
Skanaus!