Reikės (1 didesnei arba 2 mažesnėms porcijoms):
• 1/4 paprikos;
• kelių griežinėlių cukinijos;
• 100 g sojų varškės;
• 1 šaukšto pomidorų pastos;
• 1/2 šaukštelio ciberžolių;
• 1/2 šaukštelio česnakų miltelių;
• 1/4 šaukštelio rūkytų paprikų;
• 1/4 šaukštelio žolelių prieskonių;
• 1/2 puodelio augalinio pieno (nesaldinto);
• 2 šaukštų maistinių mielių dribsnių (nebūtinai);
• žiupsnio druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Papriką ir cukiniją supjaustome kubeliais ir dedame kepti į keptuvę su truputėliu aliejaus.
Į dubenėlį pirštais ar šakute sutrupiname sojų varškę.
Kitame dubenėlyje sumaišome pomidorų pastą, prieskonius, mielių dribsnius ir augalinį pieną.
Daržoves kepame apie 6-7 min., tada suberiame sojų varškę ir pakepame dar kelias minutes.
Tuomet įmaišome augalinį pieną su prieskoniais ir vis pamaišydami kepame dar kelias minutes ant kiek mažesnės kaitros.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis, riekele duonos ar kitais mėgstamais priedais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.