Šiandien atėjo metas kiaulienos šonkauliukams, o kad nereikėtų naudoti barbekiu padažo arba kečupo, rinkausi sveikesnius ingredientus.
Šonkauliukai buvo puikūs – ir dar kartą įrodžiau, kad sveikai maitintis yra ne mažiau skanu.
Sveikiau paruošti kiaulienos šonkauliukai
Reikės:
- 600 g kiaulienos šonkauliukų;
- 200 ml trintų pomidorų;
- 1 a. š. česnakų granulių;
- 1 a. š. saldžiosios paprikos;
- 1 a. š. druskos;
- 1/4 a. š. maltų pipirų;
- 1/3 a. š. maltų kuminų;
- 1/2 a. š. aitriosios paprikos;
- 2 v. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- pusės citrinos sulčių;
- 4 česnako skiltelių.
Kaip gaminti
Šonkauliukus išdėliokite folija išklotoje kepimo skardoje. Prieskonius sumaišykite ir jais gerai įtrinkite mėsą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Šonkaulius iš abiejų pusių užpilkite trintais pomidorais, citrinų sultimis, apibarstykite traiškytais česnakais, cukrumi. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 2 valandas.
Prieš pat baigiant kepti atidenkite foliją, padidinkite temperatūrą ir kepkite dar 5 minutes.
Iškeptus šonkauliukus vėl uždenkite folija ir leiskite jiems pastovėti kambario temperatūroje apie 10 minučių. Supjaustykite ir mėgaukitės!