Trapūs ažūriniai žagarėliai
Reikės:
- 250 g miltų;
- 6 g kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 30 g cukraus;
- 1 didelio kiaušinio (kambario temperatūros);
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 300–350 ml pieno;
- aliejaus žagarėliams kepti;
- miltelinio cukraus apibarstyti.
Kaip gaminti
Į dubenį sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską, cukrų ir viską išmaišykite plakimo šluotele.
Tada miltuose padarykite duobutę, į ją imuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto, paplakite.
Dalimis supilkite pieną ir išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pieno gali prireikti daugiau, ar mažiau, priklausys nuo miltų (man užteko 300 ml pieno).
Tešla turi gautis skystos grietinės konsistencijos (nei labai skysta, nei tiršta).
Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje 10 min.
Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį, prakirpkite nedidelę skylutę.
Geriausia šiuos žagarėlius kepti plačioje, negilioje keptuvėje. Aliejaus pilkite tiek, kad kepdami žagarėliai laisvai plaukiotų ir nesiektų dugno.
Tešlą plona srovele spauskite į įkaitintą aliejų ir greitu judesiu sukite spiralę (ar gėlytę, širdelę, kokią tik norite formą). Kai viena pusė apkeps, apverskite. Kepkite, kol dailiai apskrus, iki auksinės rudos spalvos. Geriau visa tai padaryti ne ant stipriausios ugnies.
Iškepusius žagarėlius sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Kai žagarėliai atvės – perkelkite juos į serviravimo lėkštę ir apibarstykite milteliniui cukrum.
Skanaus!