Šventėms tradiciškai kepu visą antį, o ką įdomaus pasigaminti kasdienai? Ančių kulšelės yra vienas variantų. Šį kartą jas kepiau orkaitėje su daržovėmis ir raudonuoju vynu, o patiekiau su žaliųjų žirnelių piurė.
Ančių kulšelės su žirneliais
Reikės:
- 4 ančių kulšelių
- 1/3 a. š. cinamono
- 1/3 a. š. maltų gvazdikėlių
- 1/3 a. š. druskos
- 3 rozmarinų šakelių
- šalavijų šakelės
- čiobrelių šakelės
- 4 česnako skiltelių
- 1 puodelio raudonojo vyno
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 saliero stiebo
- 1 laurų lapelio
- 200 ml daržovių sultinio
Žirnelių piurė reikės:
- 400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 1 v. š. sviesto
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1/4 puodelio grietinėlės
Kaip gaminti
Ančių kulšeles apibarstykite druska, cinamonu, gvazdikėliais, uždėkite rozmarinų, čiobrelių ir šalavijų šakeles. Palikite šaldytuve bent valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Į kepimo skardą sudėkite prieskonių šakeles nuo antienos bei česnako skilteles. Kulšeles paguldykite ant jų, dėkite į orkaitę ir kepkite valandą.
Į keptuvę iš skardos įpilkite šiek tiek anties taukų. Berkite mažais kubeliais pjaustytas morkas, salierą, svogūną, česnaką. Kepkite, kol suminkštės. Supilkite vyną, sultinį ir troškinkite, kol dalis vyno išgaruos. Viską supilkite ant ančių kulšelių ir kepkite orkaitėje dar 10–15 minučių.
Išvirkite žirnelius. Virimo laikas – 3 minutės. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, keletą minučių pakepinkite smulkintus svogūnus su česnaku. Suberkite virtus žirnelius, supilkite grietinėlę ir leiskite porą minučių pasitroškinti. Viską susmulkinkite rankiniu trintuvu.
Į lėkštę dėkite žirnelių piurė, ant viršaus – kulšeles. Užberkite keptų daržovių, papuoškite žalumynais.
Antiena – lengvo, pikantiško skonio mėsa. Dėl žirnelių patiekalas išliko lengvas ir neapsunkino skrandžio. Pagrindinis šio patiekalo akcentas – prieskoniai. Niekada jų nepamirškime!